banner home

Facebook Button

Toneel plakboeken

Tact19Vanaf de oprichting van de school in 1954 heeft het Adelbert een bloeiende toneelclub gehad. In het begin onder leiding van docent Nederlands Niek Duister (regie) en docent tekenen Jozef Smolders (decor en grime).
Elk jaar werd er met wisselend succes een toneel productie op de planken gezet. In het begin, toen het Adelbert nog in de barakken aan de Stadhouderslaan was gehuisvest, gebeurde dit op het smalle podium van de kantine.
Later, vanaf 1978 op het megapodium van de nieuwe school.
Van meer dan 50 producties zijn de beelden en vaak ook nog het programmaboekje en de recensie bewaard gebleven. Alles verzameld in totaal 43 toneel-plakboeken.
De toneel plakboeken zijn nog in redelijke staat.
Ook bij deze verzameling zijn helaas sommige foto’s / programmaboekjes verdwenen.
Er is een begin gemaakt met het digitaliseren van deze collectie en de boeken zullen t.z.t. in een chronologische volgorde op de website van de VOLAC bekeken kunnen worden.
In latere jaren zijn de toneelproducties vastgelegd op video en DVD. Ook hiervan is veel materiaal bewaard gebleven.
In verband met de privacy krijgen alleen geregistreerde oud-leerlingen en oud-personeelsleden toegang tot de toneel-plakboeken.
Reageren op de inhoud kan altijd!
Stuur je reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website Adelbert

Adelbert logo nieuw 2kopie